top of page

שאלות ותשובות

מה זה הרשת בכלל?

נתחיל שניה בגדול - אנחנו התארגנות צעירים עירונית שפועלת לביסוס באר שבע כאלטרנטיבה מובילה לצעירים בישראל, באמצעות רשת עירונית של יוזמות מקומיות וקהילות יוצרות. 

נשמע כמו כמה מילים מאוד גדולות, והאמת בכוונה כיוונו ככה גבוה. כדי שהדרייב יניע אותנו כל הזמן לשם. יש המון אירועים ויוזמות שפועלות תחת המטריה שלנו – אירועים ופסטיבלי תרבות קהילתיים, מיזמים קהילתיים כדוגמת: הכלבויניק, חוג קח תן, יער מאכל, יוגה ופילאטיס ב''שכונה, מתנות – הקבוצה הדרומית ועיתון ב'בית, קידום בעלי עסקים ושילובם במסגרת האירועים השונים ובית הפארק- מבנה קהילתי לרשות יוזמות תושבים ותושבות. 

 

מה הערכים של הרשת?

הערך המרכזי שאנחנו מאמינים בו הוא להיות 'יצרני עיר'. אנשים שעושים הלכה למעשה את העיר בה הם חיים. יוצקים לתוכה את התכנים שהיו רוצים, יוזמים פרויקטים ותהליכים קהילתיים עם תושבים מהעיר. הופכים את באר שבע לבית שהיו רוצים שהיא תהיה עבורם.

מעבר לזה בחרנו בעוד שלושה ערכים משמעותיים שמחברים בין כל היוזמות ברשת: השתתפותיות, יצירה ולמידה. כל יוזמה ברשת תהיה סוג של חיבור בין הערכי האלה: תאפשר לאנשים להביע את היכולות שלהם בצורה השתתפותיות, תעודד יצירתיות ויצירה עצמאית, ותתמוך למידה משמעותית לאורך החיים.

 

מי קהל היעד של הרשת?

אוכלוסיית היעד שלנו היא צעירים. במקור, הרשת הוקמה כדי לתת מענה לצעירים שהם בין 'סיימתי תואר' לבין 'הפכתי להיות הורה'. שלב חיים במכונה בעגה המקצועית Sink\Dink – single\double income, No kids . או לחלופין – מילניאלס, דור ה-Y קלאסי. זה השלב בחיים שבו מלא צעירים עוברים לתל אביב, אבל הרבה פעמים בכלל לא בלב שלם והבנו שאם יהיה להם טוב, זה יהיה חלק גדול מליצר את הסצנה הצעירה של העיר. היום, שבע שנים אחרי הקמת הרשת, אנחנו פה בשביל כל מי שהוא צעיר בין אם הוא סטודנט, סיים תואר או הורה צעיר. 

איפה הרשת פועלת?

בגדול, הרשת פועלת בשכונה ב', בעיר באר שבע. 

קצת יותר בפירוט –

ממיפוי שעשינו על סמך נתונים של העיריה מצאנו שרוב הצעירים של באר שבע גרים בעיר העתיקה ובשכונה ב'. אלו לא שתי השכונות היחידות שבהן יש צעירים, אבל יש בהן מרכזי כובד משמעותיים. בגלל שבעיר העתיקה קורים מלא דברים מהממים בכל מקרה, החלטנו להתמקד בפעילות בשכונה ב' ופאתיה. כך, הנגריה הקהילתית ממוקמת בצפון שכונה ד' והמקרר הקהילתי על הגבול של שכונה ב'.  בכוונה הגדרנו את גבולות הגזרה שלנו סביב שכונה ב', מתוך רצון שמה שמהווה את מרכז העיר הגיאוגרפי, יהווה גם את מרכז העיר בפועל. כסוג של קונטרה לבניית כל השכונות החדשות במעטפת של באר שבע, שצפויות להחליש את השכונות הותיקות. 

אבל- הרשת פועלת אל מול קהל יעד של צעירים ולכן לפעמים אנחנו יוצאים מהשכונה. 


יש לי רעיון שיכול לעשות שינוי בעיר. מה אני יכול לעשות מכאן?

קודם כל, לעצור שניה להתבוננות עצמית ולשאול את עצמך בצורה כנה: האם זה באמת רעיון שאני הולך להשקיע זמן ואנרגיה בו, כדי להפוך אותו למציאות?
אם כן - זה הזמן להיות אמיץ ולדבר איתנו עליו. אנחנו כבר יודעים איך לעזור לחלומות להתגשם. 

 

מה התשתית שהרשת יודעת לספק כדי לעודד יוזמות חברתיות?

שאלה מעולה. זה מעסיק אותנו הרבה מאוד.

אנחנו פלטפורמה. יש כמה וכמה דברים שאנחנו יודעים לסייע בהם. הראשון והכי חשוב, חיבורים. חיבורים לעוד אנשים עם רעיון דומה, חיבורים לעיריה ולפרויקטים נוספים בעיר, חיבורים לעמותות / גופים אחרים שפועלים בעיר. השני ולא פחות משמעותי, עזרה בשיווק – עזרה בניסוח מסרים ופוסטים, הנגשת פלטפורמת שיווק שונות שיש כיום לרשת – ניוזלטר, פייסבוק, אינסטגרם, ווטסאפ. ואחרון חביב – חשיבה משותפת, ארגון, הבנה של המטרה העמוקה שמניעה אתכם, וחיבור למשאבים רלוונטיים.

 

איך יוזמה יכולה ליצור סביבה קהילה?

מספיק להסתכל על המקרר הקהילתי כדי להבין. כמה חבר'ה באו עם רעיון לעשות משהו שימנע זריקה מיותרת של מזון והחליטו להציב מקרר קהילתי שאנשים יכולים לשים בו מזון איכותי שהם לא צריכים עוד. והפלא ופלא, כל יום המקרר מתמלא לו בדרך פלא. נפתחה קבוצת פייסבוק, נוצרו קשרים בין תושבים צעירים שמפעילים את המיזם. לאט לאט נוצרה סביבו קהילה. נשאר רק לחכות ולראות לאן עוד זה יתפתח.

 

איך נראה תקציב הרשת?

אז בגדול, תקציב הרשת מורכב מפילנתרופיה, הכנסות ממשלתיות והכנסות עצמיות. בתחום הפילתרופיה, אנחנו מגייסים משאבים סביב פרויקטים, מיזמים, רעיונות מגניבים – שיוצרים סצנה צעירה בעיר. זה אומר בעברית פשוטה שאם יש רעיון שחבר'ה רוצים לקדם ומקבל ליווי, אנחנו גם מחפשים קרנות פילנתרופיות שירצו אולי לתמוך בו, או מעניינים בו את העירייה. הנכסות ממשלתיות מורכבות מקולות קוראים שמשרדי הממשלה מוציאים ואנחנו מגישים אליהם בקשה. ו...הכנסות עצמיות מורכבות משלל מודלים כלכליים שמופעלים ועוד יופעלו בכדי להצליח להתקיים ללא תלות (אירועים, מיזמים חברתיים עסקיים, הדרכות ועוד). קופת הכסף שלנו יושבת בארגון ארץעיר ומנוהלת במחלקת הכספים של הארגון. חשוב מאוד לציין שאין לרשת מטרות רווח משום סוג. כל הכספים המנוהלים ברשת מיועדים לטובת יצרנות עיר ופיתוח סצנה צעירה בבאר שבע וחוזרים בחזרה אלינו- הצעירים.

 

בא לי להשפיע ברשת – איך אני עושה את זה?

טוב שבאת, אתה בחברה טובה. נשמח שתיקח חלק. הדרך הכי טובה להשפיע ברשת היא ליזום את מה שהכי היית רוצה. את המיזם, הרעיון, הפרויקט, החלום הרטוב, מה שלא יהיה. וככה הרשת מאפשרת ליוזמה שלך לקרות, ובמקביל אתה מעצב את 'מה זה הרשת'. מעבר לזה כמובן שאת או אתה מוזמנים לדבר עם כל אחד מחברי הצוות המתכלל על השפעה שהייתה רוצה שתהיה. ועוד מעבר לזה, יש אחת לתקופה ישיבות רשת שבהן יותר מדברים על כיוונים והתפתחות הרשת. מוזמניםות.

 

מה הקשר של הרשת לעיריית באר שבע?

אנחנו עובדים בשיתוף פעולה מלא עם העירייה וחברות הבת, יעדים וכיוונים. העיריה מאוד אוהבת את הפעילות שהרשת מקדמת ושמה את הנושא של צעירים בבאר שבע במקום גבוה בסדר העדיפויות שלה. 

 

איפה אני מוצא יותר מידע על המודל של הרשת?

את כל המידע בנושא תוכלו למצוא באתר הרשתות הראשון בישראל

 

אני רוצה לספר על הרשת לחברים – מה אני שולח להם בתכל'ס

אז אפשר לשלוח לינק לאתר הזה,  לעמוד הפייסבוק שלנו,

לאינסטגרם שלנו או לספר להם שאפשר להירשם לניוזלטר של הרשת, הוא נשלח פעם בחודש ויש שם הכל.

 

סבבה, הייתי במלא פסטיבלים ובנגריה ובכמה חוגים
אבל אני רוצה להרגיש יותר חלק – מה אני עושה? 

הקבוצה הקהילתית הקבועה שלנו נקראת אנשי הרשת – מוזמנים להצטרף. אל תשכחו לענות על 3 שאלות הכניסה. מעבר לזה, תגיע ליותר אירועים, תתחיל לראות פרצופים מוכרים, תרגישי הרבה יותר חלק. מבטיחים.

 

הרצאות וסיורים

שמעתי שכחלק מהפצת הרשת וממנגנון ההכנסות העצמיות, אתם מעבירים גם הרצאות וסיורים על הרשת – עם מי אני מדבר לגבי זה?

זה לגמרי נכון. אנחנו מעבירים הרצאות וסדנאות בכל הארץ, וסיורים בבאר שבע. 

רוצים גם? כאן יש טופס הזמנת הדרכה - מלאו אותו וניצור אתכם קשר במהירות הבזק.

 

מי עובד כיום ברשת ובאילו תפקידים?

מאחורי כל הדבר הזה שקוראים לו הרשת יש הרבה מאוד אנשים שפועלים. חלקם הגדול מתנדבים ופעילים שמעיפים את הדבר הזה שנקרא הרשת גבוה באוויר. מעבר אליהם, יש כשתי משרות של אנשים שעובדים ברשת ומובילים אותה. 

 

מי אלה ארץעיר ואיך זה קשור לרשת?

ארץעיר היא העמותה שנמצאת שם, מאחורי הקלעים, מהיום הראשון של הרשת. המטרה שלה היא לקדם קהילתיות עירונית בישראל, כלומר יותר ערים שיש בהן תחושה קהילתית. היא אפשרה לכל הדבר הזה שנקרא "הרשת" לקרות - משלב הגיית הרעיון, דרך ההקמה, ועד היום - כשאנחנו פועלים בעזרתה ומתוכה.  

bottom of page